Jesensko srečanje AVA 2013 v Moskvi

(01.08.2013) Letošnje jesensko srečanje AVA (Association of Veterinary Anesthesiologists) bo v Moskvi potekalo štiri dni, od 2. do 5. oktobra 2013. Predkongresni dan bo namenjen rezidentom Evropskega kolegija veterinarske anestezije in analgezije.

Osrednja tema predkongresnega dne bo odgovarjala na vprašanja o farmakokinetiki in farmakodinamiki prepratov, ki se uporabljajo za anestezijo, analgezijo in sedacijo živali. Sklicatelji kongresa bodo farmacevtski specialisti za anestetike.


Tekom vsega osrednjega kongresnega dne, 3. oktobra, bo kot glavna problematika za diskusije poudarjena intenzivna terapija v onkologiji in nevrologiji. Predstavljali vam jo bodo vodilni strokovnjaki referenčnih medicinskih in veterinarskih ustanov iz Rusije in drugih držav. 

V drugem kongresnem dnevu se bo zvrstilo nad 30 strokovnih predavanj, s katerimi boste izvedeli o najaktualnejših dosežkih s področja veterinarske anesteziologije.

Za obiskovalce iz tujine je organiziran nadvse zanimiv ogled Moskve, ki se bo zaključil z gala večerjo s prijatelji in kolegi.

Dodatno k obisku mednarodnega kongresa vabimo veterinarske tehnike, ki se bodo lahko udeležili delavnic pod vodstvom strokovnjakov iz Švice na temo biološkega nadzora v veterinarski kliniki.

S tem kongres nudi izjemno priložnost za podiplomsko izobraževanje ne le veterinarjem ampak tudi njihovim pomočnikom, ki so pomemben člen neposredne oskrbe pacientov.

Organizatorji kongresa so: The World Association of Veterinary Anesthesiologists – AVA, the European College of Veterinary Anesthesia and Analgesia – ECVAA, Anesthetic Veterinary Society of Russia – VITAR, Clinic of Experimental Therapy of Federal State Budgetary Institution by. N. N. Blokhin of the Russian Academy of Medical Science, Veterinary clinic "Biocontrol" s podporo združenja Russian Small Animal Veterinary Association.

Vse podrobnosti najdete na povezavi www.ava2013.com

Sorodni članki

FVE

Spletna delavnica "Mental Health in healthcare and veterinary proffesionals"

26. oktobra ob 10.30 dogodek organizirata FVE in FEAM (European Biomedical Policy Forum)
preberi več

10. mednarodni kongres "Veterinarska znanost in stroka" v Zagrebu

10. mednarodni kongres “Veterinarska znanost in stroka” v Zagrebu

Veterinarska fakulteta v Zagrebu organizira že 10. mednarodno srečanje, ki se bo odvijalo med 5. in 7. oktobrom v Zagrebu
preberi več

UVMPS/SASAP

SIVEMAP XVII

Srbsko združenje veterinarjev za male živali vas vabi na vsakoletno srečanje SIVEMAP!
preberi več

Eastern European Regional Veterinary Conference (EERVC)

EERVC 2023

Letošnji kongres Eastern European Regional Veterinary Conference (EERVC) se bo odvijal med 5. in 7. oktobrom v Grčiji. Prijave so že odprte!
preberi več

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

VetForum Europe 2023

VetForum Europe 2023

Organizatorji vabijo evropske kolege veterinarje k udeležbi na VetForum Europe, ki bo 5. in 6. Junija v Španiji (Marbella)
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več