Jesensko srečanje AVA 2013 v Moskvi

(01.08.2013) Letošnje jesensko srečanje AVA (Association of Veterinary Anesthesiologists) bo v Moskvi potekalo štiri dni, od 2. do 5. oktobra 2013. Predkongresni dan bo namenjen rezidentom Evropskega kolegija veterinarske anestezije in analgezije.

Osrednja tema predkongresnega dne bo odgovarjala na vprašanja o farmakokinetiki in farmakodinamiki prepratov, ki se uporabljajo za anestezijo, analgezijo in sedacijo živali. Sklicatelji kongresa bodo farmacevtski specialisti za anestetike.


Tekom vsega osrednjega kongresnega dne, 3. oktobra, bo kot glavna problematika za diskusije poudarjena intenzivna terapija v onkologiji in nevrologiji. Predstavljali vam jo bodo vodilni strokovnjaki referenčnih medicinskih in veterinarskih ustanov iz Rusije in drugih držav. 

V drugem kongresnem dnevu se bo zvrstilo nad 30 strokovnih predavanj, s katerimi boste izvedeli o najaktualnejših dosežkih s področja veterinarske anesteziologije.

Za obiskovalce iz tujine je organiziran nadvse zanimiv ogled Moskve, ki se bo zaključil z gala večerjo s prijatelji in kolegi.

Dodatno k obisku mednarodnega kongresa vabimo veterinarske tehnike, ki se bodo lahko udeležili delavnic pod vodstvom strokovnjakov iz Švice na temo biološkega nadzora v veterinarski kliniki.

S tem kongres nudi izjemno priložnost za podiplomsko izobraževanje ne le veterinarjem ampak tudi njihovim pomočnikom, ki so pomemben člen neposredne oskrbe pacientov.

Organizatorji kongresa so: The World Association of Veterinary Anesthesiologists – AVA, the European College of Veterinary Anesthesia and Analgesia – ECVAA, Anesthetic Veterinary Society of Russia – VITAR, Clinic of Experimental Therapy of Federal State Budgetary Institution by. N. N. Blokhin of the Russian Academy of Medical Science, Veterinary clinic "Biocontrol" s podporo združenja Russian Small Animal Veterinary Association.

Vse podrobnosti najdete na povezavi www.ava2013.com

Sorodni članki

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

VetForum Europe 2023

VetForum Europe 2023

Organizatorji vabijo evropske kolege veterinarje k udeležbi na VetForum Europe, ki bo 5. in 6. Junija v Španiji (Marbella)
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij

08.06.