International Veterinary Laser Symposium v sklopu SEVC

(27.05.2014) Poseben dogodek v sklopu prihajajočega simpozija SEVC (South European Veterinary Conference) bo mednarodni veterinarski simpozij o laserski terapiji v četrtek, 16. oktobra 2014.  

SEVC bo gostila osrednji izobraževalni dogodek v sklopu predkongresnega simpozija, ki bo primeren za nove in tudi bolj izkušene uporabnike te hitro razvijajoče se terapevtske metode v Evropi.

SEVC V Evropskem prostoru je ocenjeno, da se bo trenutno število okoli 375 strokovnih izvajalcev laserske terapije do oktorbra 2014 podvojilo na 800.

Na unikatnem simpoziju bodo strokovnjaki za obvladovanje bolečine predstavili širok spekter tem, vključno z lasersko fiziko, kliničnimi primeri, aktualnimi raziskavami, dobičkom z uporabo metode in načini implementacije v klinično delo.

Na vprašanje „Ali je laserska terapija učinkovita?“ predavatelj in inkolog Bryan Stephens odgovarja: „... je pet let staro vprašanje; obstaja že na kupe raziskav in več strokovnih člankov s tega področja.

Aktualno vprašanje je, kako najbolje zagotoviti primerne odmerke za optimalne klinične rezultate.“ Za iskanje natančnejšega odgovora se bo Bryan dokopal do osnovnih mehanizmov delovanja, kot tudi do interne dozimetrije laserske terapije ter predstavil pomembne laserske parametre in načine, kako vsak od njih učinkuje na telo ter v kakšnem obsegu vodi do maksimalnega biološkega odgovora.  

Drugi predavatelji, ki so strokovnjaki za omenjeno terapevtsko orodje, kot sta na primer Lisa Miller in María Suárez, bodo predsatvili klinične primere innodgovarjali na pogosto zastavljana vprašanja, kot so: Kateri pacianti so najprimernejši kandidati? Kakšne klinične učinke lahko pričakujemo? Kako kombiniramo lasersko terapijo z drugimi oblikami terapij?

Dogodka nikakor ne smejo zamuditi veterinarji, ki jih zanimajo najnovejše informacije s področja terapevtskega lajšanja bolečin.

Glavni del kongresa SEVC bo s predavanji pokrival širok spekter tematik s področja malih živali in se bo odvijal od 16. do 18. oktobra 2014 v prostorni in udobni sejemski Fira de Barcelona.

Razstavni prostor in kongresne dvorane so locirane v centru mesta in dobro povezane z letališčem in bližnjimi hoteli. Kongres bo aktiven vsak dam med 8.30 in 19. uro, popestrili ga bodo odmori s kavo in prigrizki, kjer se bodo udeleženci lahko sprostili in obiskali razstavljalce, prav tako pa si bodo imeli priložnost celo ogledati Barcelono in njeno magično fontano Montjuic, ki se nahaja pred razstavnim centrom.

Za ogled celotnega strokovnega programa in delavnic ter informacije o kotizaciji in registraciji obiščite uradno spletno stran www.sevc.info

Sorodni članki

SEVC

Virtualna konferenca SEVC 2020

Med 3. in 12. novembrom 2020 se bo odvijala virtualna konferenca SEVC
preberi več

Southern European Veterinarian Conference (SEVC)

Južnoevropska veterinarska konferenca – SEVC in ISFM Felini simpozij

Španska zveza veterinarjev za male živali (Asociación de Veterinarios Españoles Especialistas en Pequeños Animales - AVEPA) bo v sodelovanju z Severno ameriško veterinarsko konferenco (North American Veterinary Conference - NAVC) ponovno gostila Južnoevropsko veterinarsko konferenco (Southern European Veterinarian Conference - SEVC) v  Španski Barceloni med 18. in 20. oktobrom 2012
preberi več

SEVC 2012

SEVC 2012 – Razpis za pošiljanje povzetkov!

Južno evropska veterinarska konferenca (Southern European Veterinary Conference – SEVC) vabi veterinarje, da oddajo povzetke ali v obliki BREZPLAČNIH PRISPEVKOV, ki se nanašajo na prospektivne ali retrospektivne klinične raziskave, ali v obliki KLINIČNIH ŠTUDIJ, ki predstavljajo nove ali alternativne zanimive informacije na področju malih ali eksotičnih živali
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij