Animal Care Expo 2013

(17.07.2013) Vsakoletna izobraževalna prireditev v organizaciji največje organizacije za zaščito živali na svetu HSUS (Humane Society of the United States), ki je aktivna že 22 let, se je tokrat ponovno odvijala v mestu Nashville, Tennessee.

Med 8. in 12. majem 2013 se je na kongresu Animal Care Expo 2013 zbralo skoraj 2000 udeležencev. Večina jih je prihajala iz Združenih držav Amerike, okoli 300 slušateljev pa je prihajalo iz več kot 40 različnih držav po svetu ter so zastopali vse kontinente.


Predavateljica Dr. Dorothea Friz

Ta dogodek velikih razsežnosti omogoča pridobivanje pomembnih informacij o delu z živalmi vsem, ki z njimi delajo, torej veterinarjem, tehnikom, skrbnikom, vodjem zavetišč ali prostovoljcem.

Predavanja so pokrivala teme od vodstva zavetišč, zbiranja sredstev, odnose z javnostjo, oddajanjem psov in mačk, učenje o zaščiti živali v šolah, delo z mediji ter še veliko več.

Delavnic se udeleži vsako leto več veterinarjev, saj je srečanje odlična priložnost za izmenjavo izkušenj o določenih boleznih, ki se pojavljajo predvsem v zavetiščih.


Animal Care Expo 2013

Obširen spremljevalni sejem je gostom predstavil nove aparate, potrošni material za zavetišča in prodajalne živali, zdravila in drugo.

V različnih zveznih državah ZDA se je v zadnjih nekaj letih drastično znižala smrtnost neželenihpasjih in mačjih mladičev, čemur so botrovale obsežne kastracijske kampanije. Dober primer je New Hampshire, kjer lahko lastniki psov in mačk svoje ljubljenčke kastrirajo popolnoma brezplačno pri svojem izbranem veterinarju.

Razliko v ceni veterinarskim organizacijam poravna občina. Projekt se je celo tako dobro obnesel, da se v zavetiščih pojavlja pomanjkanje živali za oddajo. Zaradi večjega povpraševanja lahko tako New Hampshire celo pomaga sosednjim državam s prevzemom in nadaljnjo oddajo njihovih varovancev.


Mobilna veterinarska postaja

V drugih mestih težavo rešujejo s pomočjo ogromnih mobilnih veterinarskih postaj (na sliki), ki se vozijo na območjih, kjer primanjkuje veterinarjev z namenom kastracije čim več živali tudi na odmaknjenih predelih.

Bo s svojimi dejanji ponovno Amerika začetnica reševanja velike težave, ki jo prinaša pojav brezdomnih živali in je tako pogosta predvsem v mediteranskih in vzhodnih državah?

www.legaproanimale.de

Sorodni članki

Donkey Welfare Symposium 2013

Donkey Welfare Symposium 2013

Organizator simpozija je oddelek International Animal Welfare Training Institute ameriške univerze University of California Davis. Dogodek bo potekal med 1. in 2. novembrom 2013
preberi več