7. Esaote MRI simpozij 2014

(04.11.2014) Esaote je ena od največjih podjetij za veterinarsko ultrazvočno diagnostiko in MRI. Že 7. simpozij se bo letos med 21. in 22. novembrom odvijal v italijanski Toskani v letovišču Grotta Giusti Golf & Spa Resort, ki je del term Monsummano.

Vodilni strokovnjaki veterinarske medicine bodo predstavljali najaktualnejše postopke z namenom posredovanja svojega znanja in sprožanja debat o MRI v vetreinarski medicini. Letošnje srečanje je usmerjeno na prikazu praktičnih smernic za zanesljivo interpretacijo izvidov MR tako v mali praksi kot pri konjih.


Simpozij bo vodil veterinar Michael E Herrtage, BVSc, DVSc, DVR, DVD, DSAM, MRCVS, Dipl ECVIM, Dipl ECVDI, profesor za medicino malih živali na Univerzi v Cambridgeu, član kolegija St. Edmund in dekan Veterinarske fakultete v Cambridgeu.

Prof. Herrtage se je od nekdaj navduševal nad endokrinimi in metabolnimi motnjami. V letu 2014 je prejel mednarodno nagrado s strani WSAVA za znanstvene dosežke. Kot predavatel se je udeležil mnogih mednarodnih strokovnih srečanj ter objavil več kot 200 člankov v strokovnih revijah.  

Na simpoziju bo vsem predavanjem sledila seja vprašanj in odgovorov z namenom diskutiranja o najaktualnejših teorijah in razvoju. Program simpozija vključuje teme razvoja, kongenitalnih možganskih napak, uporabo CT in MRI v vsakdanjih nevroloških praksih, epilepsija in MRI, diagnostiko konsjih šepanj in mnogo drugih tem, ki se bodo nanašale na vprašanja s področja nevrološke radiologije in ortopedije.

Gostujoči predavatelji:

 • Michael E Herrtage, MA, BVSc, DVR, DVD, DSAM, MRCVS, Dipl ECVN, Dipl ECVDI (UK)
 • Henrik Sten Andersen, DVM (DK)
 • Massimo Baroni DVM, Dipl ECVN (I)
 • Cristian Falzone, DVM, MRCVS, Dipl ECVN (I)
 • Konrad Jurina, DVM, Dipl ECVN (D)
 • Martin Konar, DVM, Dipl ECVDI (A)
 • Julien Labruyère, DVM, CertVDI, Dipl ECVDI, MRCVS, RCVS
 • Alexia McKnight, DVM, Dipl ACVR (USA)
 • Colleen Mitchell, DVM, DVSc, Dipl ACVR (USA)
 • Don van den Winkel, DVM (NL)
 • Martin Waselau, DVM, Dipl ACVS, Dipl ECVS (D)

Za dodatne informacije o predavateljih, lokaciji in programu obiščite uradno spletno stran simpozija na http://esaotevetmrimeeting.org/congress/speakers.html

Sorodni članki

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

FECAVA

Dobrodelni webinar Vets for Ukraine

FECAVA in The Webinar Vet organizirata brezplačni celodnevni spletni kongres z namenom zbiranja sredstev za pomoč Ukrajini.
preberi več

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH) vam z veseljem sporoča, da se njihovi vsakoletni kongresi vračajo na pomladni termin, kot je bilo v navadi pred pandemijo
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi

Letošnji kongres FECAVA se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

Kongres BSAVA 2022

Kongres BSAVA 2022

Kongres BSAVA 2022 bo letos v hibridni izvedbi in se bo odvijal med 24. in 26. marcem 2022
preberi več

47. WSAVA in XVIII FIAVAC kongres

47. WSAVA in XVIII FIAVAC kongres

Med 29. in 31. oktobrom 2022 se lahko udeležite že 47. kongresa WSAVA, ki bo združen z 18. kongresom FIAVAC
preberi več

Kongres je planiran za termin med 19. in 21. novembrom 2021, tokrat je za lokacijo izbran Maistra hotel Eden v Rovinju.

6. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali vam z veseljem sporoča nov termin za njihov vsakoletni kongres, ki je bil lansko leto zaradi epidemioloških dejavnikov na žalost prestavljen
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij