Klinična endokrinologija v veterinarski medicini 1

(10.02.2014) Ponovno se lahko udeležite točkovanih predavanj v Zagrebu, ki jih na osnovno temo Klinična endokrinologija v veterinarski medicini organizirata Veterinarska zbornica Hrvaške in Sigma AV Grupa!

Klinična endokrinologija se ukvarja s kompleksnim delovanjem hormonov različnih žlez na praktično vse organske sisteme ter s posledičnimi multisistemskimi boleznimi, ki se pojavljajo zaradi porušenega ravnotežja med hormoni ali zaradi njihovega pretiranega, preslabega ali celo popolnoma izostalega izločanja.

Veterinarska zbornica Hrvaške Sposobnost povezovanja na prvi pogled samostojnih sprememb z raznolikimi kliničnimi simptomi in laboratorijskimi rezultati vas popelje do potrebe po specifičnih endokrinoloških testov, ki bodo dali pečat postavljeni diagnozi.

Odločitev glede izvedenih testov, njihovi postopki ter posledična izdelava terapevtskega načrta so nepogrešljivi za uspešno zdravljenje endokrinoloških pacientov.

Subjektivno presojanje in individualiziranje vsakega posameznega pacijenta je razlog, da je ta veja veterinarske medicine tako zanimiva na eni in zahtevna na drugi strani.

Lahko bi celo dejali, da je veda zapletena, saj se simptomi navadno prepletajo in se "maskirajo" v številne druge bolezni, ker povzroča posebem izziv pri njihovem diagnosticiranju.

Kljub vsemu pa dejstvo, da se večina pacientov, pri katerih je bila diagnoza postavljena pravočasno in pravilno, odlično odziva na predpisane terapije, še naprej veseli in motivira klinike, da še naprej z zanosom odkrivajo, kdo se pravzaprav skriva za kakšno masko...  

Predavanja so organzirana v zagrebškem hotelu Aristos, 7. marca 2014 s pričetkom ob 15. uri. Poslušali boste lahko predavanja prof. dr. Vesne Matijatko, doc. dr. Ivane Kiš in dr. Mirne Brklačič, ki prihajajo iz Veterinarske fakultete Univerze v Zagrebu in bodo predavale v hrvaškem jeziku.

Kotizacija za obisk seminarja je 87,50 EUR (70,00 EUR + 25% davek), sodelovanje pa vam prinese 2 točki.

Program in kontaktne podatke za dodatne informacije najdete na priloženem letaku, prijavite pa se lahko preprosto s pomočjo izpolnjenega prijavnega obrazca.

Sorodni članki

Veterinarski dnevi 2021

Veterinarski dnevi 2021

Veterinarski dnevi v organizaciji Hrvaške veterinarske zbornice, Veterinarske fakultete Univerze v Zagrebu in Hrvaškega veterinarskega inštituta bodo letos potekali med 26. in 29. septembrom 2021 v Vodicah.
preberi več

Kongres je planiran za termin med 19. in 21. novembrom 2021, tokrat je za lokacijo izbran Maistra hotel Eden v Rovinju.

6. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali vam z veseljem sporoča nov termin za njihov vsakoletni kongres, ki je bil lansko leto zaradi epidemioloških dejavnikov na žalost prestavljen
preberi več

Dnevi kardiologije za regijo Adriatics 2021

Dnevi kardiologije za regijo Adriatics 2021

Vetpromet in Boehringer Ingelheim vas prijazno vabita na Dneve kardiologije za regijo Adriatics 2021, ki morajo zaradi trenutnih zdravstvenih razmer žal ponovno potekati preko spletai
preberi več

Prelomni rezultati študije EPIC

Prelomni rezultati študije EPIC

Objavljeni so rezultati študije EPIC (Evaluation of Pimobendan In dogs with Cardiomegaly), največje veterinarske raziskave s področja kardiologije
preberi več

Veterinarska kardiologija – webinar v živo

Veterinarska kardiologija – webinar v živo

Ekipa Vetpromet 17.11.2020 vabi k udeležbi na webinarju o veterinarski kardiologiji
preberi več

Webinar iz področja cepljenja mačk

Webinar iz področja cepljenja mačk

Vetpromet in Boehringer Ingelheim vas 5.11.2020 prijazno vabita na webinar iz področja cepljenja mačk. Število udeležencev ni omejeno, zato vabljeni vsi kolegi, ki vas ta tematika zanima
preberi več

Dnevi kardiologije v oktobru

Dnevi kardiologije v oktobru

Vetpromet in Boehringer Ingelheim vas prijazno vabita na letošnje Dneve kardiologije za regijo Adriatics, ki morajo zaradi trenutnih zdravstvenih razmer žal potekati preko spleta
preberi več

Prestavljen 6. Hrvaški kongres veterinarjev male prakse

Prestavljen 6. Hrvaški kongres veterinarjev male prakse

Zaradi nepredvidljive situacije s COVID-19 so organizatorji prestavili kongres na prihodnje leto
preberi več