Klinična endokrinologija v veterinarski medicini 1

(10.02.2014) Ponovno se lahko udeležite točkovanih predavanj v Zagrebu, ki jih na osnovno temo Klinična endokrinologija v veterinarski medicini organizirata Veterinarska zbornica Hrvaške in Sigma AV Grupa!

Klinična endokrinologija se ukvarja s kompleksnim delovanjem hormonov različnih žlez na praktično vse organske sisteme ter s posledičnimi multisistemskimi boleznimi, ki se pojavljajo zaradi porušenega ravnotežja med hormoni ali zaradi njihovega pretiranega, preslabega ali celo popolnoma izostalega izločanja.

Veterinarska zbornica Hrvaške Sposobnost povezovanja na prvi pogled samostojnih sprememb z raznolikimi kliničnimi simptomi in laboratorijskimi rezultati vas popelje do potrebe po specifičnih endokrinoloških testov, ki bodo dali pečat postavljeni diagnozi.

Odločitev glede izvedenih testov, njihovi postopki ter posledična izdelava terapevtskega načrta so nepogrešljivi za uspešno zdravljenje endokrinoloških pacientov.

Subjektivno presojanje in individualiziranje vsakega posameznega pacijenta je razlog, da je ta veja veterinarske medicine tako zanimiva na eni in zahtevna na drugi strani.

Lahko bi celo dejali, da je veda zapletena, saj se simptomi navadno prepletajo in se "maskirajo" v številne druge bolezni, ker povzroča posebem izziv pri njihovem diagnosticiranju.

Kljub vsemu pa dejstvo, da se večina pacientov, pri katerih je bila diagnoza postavljena pravočasno in pravilno, odlično odziva na predpisane terapije, še naprej veseli in motivira klinike, da še naprej z zanosom odkrivajo, kdo se pravzaprav skriva za kakšno masko...  

Predavanja so organzirana v zagrebškem hotelu Aristos, 7. marca 2014 s pričetkom ob 15. uri. Poslušali boste lahko predavanja prof. dr. Vesne Matijatko, doc. dr. Ivane Kiš in dr. Mirne Brklačič, ki prihajajo iz Veterinarske fakultete Univerze v Zagrebu in bodo predavale v hrvaškem jeziku.

Kotizacija za obisk seminarja je 87,50 EUR (70,00 EUR + 25% davek), sodelovanje pa vam prinese 2 točki.

Program in kontaktne podatke za dodatne informacije najdete na priloženem letaku, prijavite pa se lahko preprosto s pomočjo izpolnjenega prijavnega obrazca.

Sorodni članki

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Sklop webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah

Ekipa Vetpromet vas vabi k udeležbi na sklopu webinarjev o diabetesu pri psih in mačkah
preberi več

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar "Cardio Thursday".

Cardio Webinar

V četrtek, 16. novembra vas ekipa Vetrprometa vabi na webinar “Cardio Thursday”
preberi več

10. mednarodni kongres "Veterinarska znanost in stroka" v Zagrebu

10. mednarodni kongres “Veterinarska znanost in stroka” v Zagrebu

Veterinarska fakulteta v Zagrebu organizira že 10. mednarodno srečanje, ki se bo odvijalo med 5. in 7. oktobrom v Zagrebu
preberi več

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

Boehringer Ingelheim

Cardio day letos ponovno v živo!

Po nekaj letih, ko so morali Cardio day organizirati na daljavo, vas letos ekipa VETPROMET z veseljem vabi na predavanja v živo
preberi več

Webinarji »Successful Digital Communication in a Vet Clinic«

Webinarji »Successful Digital Communication in a Vet Clinic«

Podjetje Vetpromet vas vabi k udeležbi na webinarje v organizaciji podjetja Boehringer Ingelheim
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij