Pripravljalni tečaj za delo veterinarja v Združenem kraljestvu

(27.08.2013) Zaradi težav s sporazumevanjem v vsakdanjih veterinarskih praksah se lahko veterinarji, ki delajo ali želijo najti delo v Angliji, Walesu, Škotski ali Severni Irski, udeležijo pripravljalnega tečaja za učenje osnov prakse in komunikacijskih tehnik.

British Veterinary Association (BVA) Zahtevnost strank ter težko delo zaradi visokega števila pacientov in zahtevnih kliničnih primerov, lahko včasih nekaterim veterinarjem iz tujine povzroča težave. Tečaj ‘Introduction to the UK veterinary profession – an essential course for overseas vets‘ so v sodelovanju razvila tri organizacije: Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS), družba javnega prava, pri kateri morajo biti registrirani vsi praktiki, British Veterinary Association (BVA), osnovna organizacija, ki zastopa veterinarje ter največja organizacija za strokovno zavarovanje odgovornosti praktikov.   

Tečaj je sestavljen iz dveh modulov, na katere se je možno prijaviti posamezno ali skupaj.

Modul 1 predstavlja osnovne informacije, ki praktiku v Angliji olajšajo delo:

  • Delovno pravo in pravice zaposlenih
  • Strokovna pričakovanja in obveznosti
  • Osnovne regulative
  • Informacije o organizacijah, ki nudijo pomoč v primeru raznih težav, na primer pri vprašanjih strokovne odgovornosti
  • namigi za enostavnejše in uspešnejše iskanje zaposlitve

Modul 2 se osredotoča na komunikacijo. Obdelani so posebni izzivi v ambulantah, s katerimi boste lažje prestopili kulturne in jezikovne ovire. Ob tem boste deležni tudi dobrih namigov za boljšo komunikacijo tako s strankami, kot s sodelavci.

Udeleženci lahko z obiskom pripravljalnega tečaja tako pridobijo osnovno razumevanje veterinarske prakse v Veliki Britaniji ter se naučijo samozavestnega sodelovanja z angleškimi lastniki živali in sodelavci na kliniki za kar najboljšo delovno izkušnjo v tujini.

Tečaja sta organizirana 27. in 28. novembra 2013 v središču Londona. Cena prijave za modul 1 je £300 in za modul 2 £220. Vse dodatne informacije najdete na tej povezavi, ali jih lahko prenesete na svoj računalnik!


Sorodni članki

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

FECAVA

Dobrodelni webinar Vets for Ukraine

FECAVA in The Webinar Vet organizirata brezplačni celodnevni spletni kongres z namenom zbiranja sredstev za pomoč Ukrajini.
preberi več

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH) vam z veseljem sporoča, da se njihovi vsakoletni kongresi vračajo na pomladni termin, kot je bilo v navadi pred pandemijo
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij