Prihodnost veterinarske patologije

(30.06.2016) Univerza v Surreyu je otvorila nov center, ki se bo ukvarjal s patološkimi raziskavami, nadzorom in izobraževanjem

University of Surrey je uradno otvorila Veterinarski patološki center, ki bo nudil okolje za patološke raziskave, izobraževanje in komercialno dejavnost. Lociran na jugovzhodu Anglije je nov center del Veterinarske fakultete Univerze v Surreyu in tako eden največjih veterinarskih patoloških centrov Anglije, ki nudi moderno opremljene postmortalne pregledne prostore in histopatološki oddelek.

University of Surrey V centru je združena ekipa visoko usposobljenih veterinarskih patologov, veterinarskih uradnih preglednikov in tehnikov, ki imajo izkušnje s patologijo velikih, malih in eksotičnih živali.

Nova stavba centra ima 2 pregledni dvorani z visokimi stropi, naravno svetlobo, postmortalnimi preglednimi mizami, biološko varnim pohištvom in integriranimi hladilnimi sobami. Vse to omogoča posmrtne preglede na mnogih različnih živalskih vrstah. Galerije za ogled obdukcij so nameščene nad sobami, najnovejša digitalna tehnologija pa omogoča tudi snemanje in prenos pregledov za namene učenja in vaj.  

Profesor Roberto La Ragione, vodja Veterinarskega patološkega centra pojasnjuje: »Veterinarska patologija je rastoča disciplina, katere pomembnost poudarjajo nedavni bolezenski izbruhi in vloga veterinarskih patologov v farmacevtskem razvoju.

Z namenom pomoči kmetijski skupnosti za večjo efektivnost, trajnostni razvoj in inovativnost bo center sodeloval z zunanjimi partnerji, podjetji in raziskovalci ter se soočal z nekaterimi edinstvenimi izzivi, s katerimi se srečuje veterinarska in znanstvena skupnost.

Naši tesni odnosi z drugimi klinikami in znanstvenimi partnerji nam omogočajo inovativno pristopanje k izobraževanju in vajam. Primer slednjega je uporaba digitalne patologije pri predavanjih, raziskavah in diagnosticiranju.

Skupaj s partnerji, kot sta National Physical Laboratory in 5G Innovation centre, je naša ustanova v ospredju digitalizacije patologije in inovativnega upravljanja s podatki.

Center nudi možnost za inspiracijo naslednjih generacij veterinarskih patologov in dopolnjuje ostale izjemne centre, ki že obratujejo na drugih veterinarskih šolah ter raziskovalnih inštitutih.«

www.surrey.ac.uk

Sorodni članki

FVE

Spletna delavnica "Mental Health in healthcare and veterinary proffesionals"

26. oktobra ob 10.30 dogodek organizirata FVE in FEAM (European Biomedical Policy Forum)
preberi več

10. mednarodni kongres "Veterinarska znanost in stroka" v Zagrebu

10. mednarodni kongres “Veterinarska znanost in stroka” v Zagrebu

Veterinarska fakulteta v Zagrebu organizira že 10. mednarodno srečanje, ki se bo odvijalo med 5. in 7. oktobrom v Zagrebu
preberi več

UVMPS/SASAP

SIVEMAP XVII

Srbsko združenje veterinarjev za male živali vas vabi na vsakoletno srečanje SIVEMAP!
preberi več

Eastern European Regional Veterinary Conference (EERVC)

EERVC 2023

Letošnji kongres Eastern European Regional Veterinary Conference (EERVC) se bo odvijal med 5. in 7. oktobrom v Grčiji. Prijave so že odprte!
preberi več

Veterinarski dani 2023

Veterinarski dani 2023

Hrvaška veterinarska zbornica, Veterinarska fakulteta v Zagrebu in Hrvaški veterinarski inštitut vas vabijo na strokovno srečanje Veterinarski dani 2023
preberi več

VetForum Europe 2023

VetForum Europe 2023

Organizatorji vabijo evropske kolege veterinarje k udeležbi na VetForum Europe, ki bo 5. in 6. Junija v Španiji (Marbella)
preberi več

Feline Day v Beogradu

Feline Day v Beogradu

Srbsko združenje veterinarjev za male živali, ISFM in FECAVA vabijo na enodnevni seminar v Beograd
preberi več

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij