Prihodnost veterinarske patologije

(30.06.2016) Univerza v Surreyu je otvorila nov center, ki se bo ukvarjal s patološkimi raziskavami, nadzorom in izobraževanjem

University of Surrey je uradno otvorila Veterinarski patološki center, ki bo nudil okolje za patološke raziskave, izobraževanje in komercialno dejavnost. Lociran na jugovzhodu Anglije je nov center del Veterinarske fakultete Univerze v Surreyu in tako eden največjih veterinarskih patoloških centrov Anglije, ki nudi moderno opremljene postmortalne pregledne prostore in histopatološki oddelek.

University of Surrey V centru je združena ekipa visoko usposobljenih veterinarskih patologov, veterinarskih uradnih preglednikov in tehnikov, ki imajo izkušnje s patologijo velikih, malih in eksotičnih živali.

Nova stavba centra ima 2 pregledni dvorani z visokimi stropi, naravno svetlobo, postmortalnimi preglednimi mizami, biološko varnim pohištvom in integriranimi hladilnimi sobami. Vse to omogoča posmrtne preglede na mnogih različnih živalskih vrstah. Galerije za ogled obdukcij so nameščene nad sobami, najnovejša digitalna tehnologija pa omogoča tudi snemanje in prenos pregledov za namene učenja in vaj.  

Profesor Roberto La Ragione, vodja Veterinarskega patološkega centra pojasnjuje: »Veterinarska patologija je rastoča disciplina, katere pomembnost poudarjajo nedavni bolezenski izbruhi in vloga veterinarskih patologov v farmacevtskem razvoju.

Z namenom pomoči kmetijski skupnosti za večjo efektivnost, trajnostni razvoj in inovativnost bo center sodeloval z zunanjimi partnerji, podjetji in raziskovalci ter se soočal z nekaterimi edinstvenimi izzivi, s katerimi se srečuje veterinarska in znanstvena skupnost.

Naši tesni odnosi z drugimi klinikami in znanstvenimi partnerji nam omogočajo inovativno pristopanje k izobraževanju in vajam. Primer slednjega je uporaba digitalne patologije pri predavanjih, raziskavah in diagnosticiranju.

Skupaj s partnerji, kot sta National Physical Laboratory in 5G Innovation centre, je naša ustanova v ospredju digitalizacije patologije in inovativnega upravljanja s podatki.

Center nudi možnost za inspiracijo naslednjih generacij veterinarskih patologov in dopolnjuje ostale izjemne centre, ki že obratujejo na drugih veterinarskih šolah ter raziskovalnih inštitutih.«

www.surrey.ac.uk

Sorodni članki

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

Hepatološki kongres za male živali v Benetkah

SCIVAC vas od 30. marca do 1. aprila 2023 vabi na 1. mednarodni kongres hepatologije malih živali v Benetkah!
preberi več

UVMPS/SASAP

Kongres SIVEMAP 2022 v Beogradu

Združenje veterinarjev za male živali Srbije vabi vse kolege veterinarje, da se med 11. in 13. novembrom 2022 udeležijo vsakoletnega SIVEMAP kongresa v Beogradu
preberi več

ECVSMR Scientific Meeting

Fotoalbumi s 3. strokovnega  srečanja ECVSMR na Hrvaškem

Strokovnega srečanja Evropskega kolegija za veterinarsko športno medicino in rehabilitacijo (ECVSMR) se je od 29. septembra do 1. oktobra 2022 udeležilo več kot 200 kolegov.
preberi več

ECVSMR

3. Kongres ECVSMR 2022 jeseni v Puli!

Letošnje srečanje ECVSMR (European College of Veterinary Sportsmedicine and Rehabilitation) se bo odvijalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2022 v Puli.
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi – ste že prijavljeni?

Češka je poznana po kvalitetnem pivu in ugodnih cenah, letos pa so dodatno še ponosni gostitelji kongresa FECAVA, ki se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

FECAVA

Dobrodelni webinar Vets for Ukraine

FECAVA in The Webinar Vet organizirata brezplačni celodnevni spletni kongres z namenom zbiranja sredstev za pomoč Ukrajini.
preberi več

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

7. Hrvaški kongres veterinarjev za malo prakso

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH) vam z veseljem sporoča, da se njihovi vsakoletni kongresi vračajo na pomladni termin, kot je bilo v navadi pred pandemijo
preberi več

FECAVA

FECAVA 2022 v Pragi

Letošnji kongres FECAVA se bo odvijal med 8. in 11. junijem 2022 v Pragi
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij