EJCAP na spletu: posebna izdaja o diagnostični radiologiji

(22.12.2012) Prva posebna spletna izdaja publikacije European Journal of Companion Animal Practitioners (EJCAP) je že objavljena. Izvod je posvečen diagnostični radiologiji, tematiki, ki je posebej primerna za spletno izobraževanje.

V tej številki revije je nekaj najbolj priznanih evropskih strokovnjakov radiologije predstavilo svoje namige in nasvete za radiografsko, artroskopsko in ultrazvočno pregledovanje sklepov in abdominalnih organov.


EJCAP na spletu: posebna izdaja o diagnostični radiologiji

Revija vam ponuja tudi vpogled v najnovejše zmožnosti CT in MRI ter predstavlja, kako lahko z njihovo pomočjo najdete diagnozo tudi v bolj zahtevnih in zapletenih kliničnih pimerih.

Interaktivno permanentno izobraževanje

Nova objava izkorišča vse prednosti spletnega medija. Preverite lahko svoje znanje, si ogledate posnetke, interaktivne diapozitive in dinamične CT posnetke. Objavljeni članki:

  • Elbow dysplasia: arthroscopy vs. radiography (Henri van Bree)
  • Diagnostic imaging of the pancreas (Pete Mantis)
  • Radiology in pulmonary disease (John Graham)
  • Radiographic scoring of elbow dysplasia (Bernd Tellhelm)
  • Imaging of the urinary tract (Frances Barr)
  • Diagnostic imaging of the liver and biliary system (Federica Rossi)
  • MRI and CT in companion animal practice (Ingrid Gielen)

Izdaja vsebuje tudi recenzije knjig, svetovne in evropske novosti ter novice FECAVA z novim plakatom o preprečevanju rezistence na antibiotike ter posnetek sporočila direktorja ruskega združenja veterinarjev za male živali dr. Sereda Ilya.

Poudarek...

Končno smo objavili tudi nov sklop, ki bo predstavljal FECAVA članice. V tem izdanju je pod drobnogledom Španija s kratko predstavitvijo veterinarske prakse v Barceloni ter intervjuji s španskimi kolegi.

Prijavite se!

EJCAP je kot uradni časnik FECAVE ekskluzivno dostopen le njenim članom. Prijava je enostavna. Interesenti morate le obiskati spletno stran EJCAP (www.fecava.org/ejcap) ter slediti navodilom. Ko boste zaključili registracijo, boste imeli neposreden dostop do tega in prihodnjih spletnih izdaj ter do že izdanih tiskanih revij (v pdf obliki).

FECAVA se za pomoč in podporo spletne oblike EJCAP zahvaljuje poglavitnim partnerjem MSD Animal Health, Hills Pet Nutrition in Elanco Animal Health.

Sorodni članki

Canine Pioneer

Canine Pioneer

Rudolphina Menzel (rojena Waltuch, 1891-1973) je bila na Dunaju rojena judovska znanstvenica, katere pionirske raziskave o psihologiji, razvoju in vedenju psov so temeljito zaznamovale načine šolanja, nege in razumevanja psov
preberi več

Decision-Making in Veterinary Practice

Decision-Making in Veterinary Practice

Prvi vodnik za racionalno odločanje v veterinarski praksi - avtor Barry Kipperman
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Knjiga je aktualni vodič za uporabo kirurških laserjev pri živalskih pacientih – avtor Christopher J. Winkler
preberi več

Znanost

novice

Novice podjetij