Zoo Animal Welfare

(25.10.2013) Knjiga Zoo Animal Welfare podrobno povzema strokovno literaturo s področja dobrobiti zoo in akvarijskih živali.

Zoo Animal Welfare Avtorja Maple in Perdue črpata iz 24 letnih izkušenj glavnega avtorja, ki je vodja živalskega vrta ter mednarodno priznan in vodilni biolog za eksotične živali.   

Terry L. Maple, Bonnie M. Perdue

Vezana izdaja: 209 strani
Založba: Springer; 2013 (5. april 2013)
Jezik: angleški
ISBN-10: 364235954X
ISBN-13: 978-364235954

Naroči pri Amazon  ....

Avtorjevo akademsko poznavanje interdisciplinarnega področja psihobiologije ponuja unikaten pogled pri ocenjevanju etičnih vprašanj, praktičnega dela in standardov sodobnih živalskih vrtov in akvarijev.

Knjiga nudi povzetek za implementacijo ukrepov za dobrobit ter objektivno racionalizacijo za njihovo vsesplošno uporabo.

Avtorja neposredno nagovarjata skrbnike in odgovorne za sprejemanje odločitev glede ocene prioritet glede dobrobiti živali v svojih živalskih vrtovih. Maple in Perdue zelo natančno opisujeta, kako so lahko živaski vrtovi in akvariji zasnovani za doseganje optimalnih standardov za dobro počutje in zdravje živali.

Terry L. Maple je izredni profesor biologije in psihologije na kolegiju Harriett Wilkes Honors College of Florida Atlantic University ter redni profesor v živalskem vrtu v San Franciscu, ob tem pa tudi vodilni svetovalec neprofitnih organizacij.

Kot glavni urednik je pričel z založništvom strokovne revije Zoo Biology v letu 1982. Dr. Maple je s svojimi študenti in sodelavci napisal in uredil več kot 200 strokovnih publikacij.

Bonnie M. Perdue je post-doktorska raziskovalka na Univerzi v Atlanti. Doktorirala je na področju kognitivnih in možganskih znanosti s poudarkom na obnašanju in komparativni psihologiji živali.

Svoja opazovanja in raziskave je opravljala na velikih pandah, vidrah, slonih, flamingih ter mnogih primatih v živalskem vrtu v Atlanti ter raziskovalnem centru Language Research Center Univerze v zvezni državi Georgia. 

Sorodni članki

Canine Pioneer

Canine Pioneer

Rudolphina Menzel (rojena Waltuch, 1891-1973) je bila na Dunaju rojena judovska znanstvenica, katere pionirske raziskave o psihologiji, razvoju in vedenju psov so temeljito zaznamovale načine šolanja, nege in razumevanja psov
preberi več

Decision-Making in Veterinary Practice

Decision-Making in Veterinary Practice

Prvi vodnik za racionalno odločanje v veterinarski praksi - avtor Barry Kipperman
preberi več

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Knjiga je aktualni vodič za uporabo kirurških laserjev pri živalskih pacientih – avtor Christopher J. Winkler
preberi več

Medical and Veterinary Entomology

Medical and Veterinary Entomology

Nova izdaja nudi celovite informacije za študiranje medicinske in/ali veterinarske entomologije na srednješolskem in univerzitetnem nivoju, saj je izdelana predvsem za višje dodiplomske, diplomske in podiplomske študijske programe
preberi več

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Za veterinarje in strokovnjake za živali – publikacija avtorice Katherine A. Houpt
preberi več

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Nemuden dostop do ključnih informacij, ki jih potrebujete za postavitev natančne diagnoze in učinkovitega planiranja terapije
preberi več