Zoo Animal Welfare

(25.10.2013) Knjiga Zoo Animal Welfare podrobno povzema strokovno literaturo s področja dobrobiti zoo in akvarijskih živali.

Zoo Animal Welfare Avtorja Maple in Perdue črpata iz 24 letnih izkušenj glavnega avtorja, ki je vodja živalskega vrta ter mednarodno priznan in vodilni biolog za eksotične živali.   

Terry L. Maple, Bonnie M. Perdue

Vezana izdaja: 209 strani
Založba: Springer; 2013 (5. april 2013)
Jezik: angleški
ISBN-10: 364235954X
ISBN-13: 978-364235954

Naroči pri Amazon  ....

Avtorjevo akademsko poznavanje interdisciplinarnega področja psihobiologije ponuja unikaten pogled pri ocenjevanju etičnih vprašanj, praktičnega dela in standardov sodobnih živalskih vrtov in akvarijev.

Knjiga nudi povzetek za implementacijo ukrepov za dobrobit ter objektivno racionalizacijo za njihovo vsesplošno uporabo.

Avtorja neposredno nagovarjata skrbnike in odgovorne za sprejemanje odločitev glede ocene prioritet glede dobrobiti živali v svojih živalskih vrtovih. Maple in Perdue zelo natančno opisujeta, kako so lahko živaski vrtovi in akvariji zasnovani za doseganje optimalnih standardov za dobro počutje in zdravje živali.

Terry L. Maple je izredni profesor biologije in psihologije na kolegiju Harriett Wilkes Honors College of Florida Atlantic University ter redni profesor v živalskem vrtu v San Franciscu, ob tem pa tudi vodilni svetovalec neprofitnih organizacij.

Kot glavni urednik je pričel z založništvom strokovne revije Zoo Biology v letu 1982. Dr. Maple je s svojimi študenti in sodelavci napisal in uredil več kot 200 strokovnih publikacij.

Bonnie M. Perdue je post-doktorska raziskovalka na Univerzi v Atlanti. Doktorirala je na področju kognitivnih in možganskih znanosti s poudarkom na obnašanju in komparativni psihologiji živali.

Svoja opazovanja in raziskave je opravljala na velikih pandah, vidrah, slonih, flamingih ter mnogih primatih v živalskem vrtu v Atlanti ter raziskovalnem centru Language Research Center Univerze v zvezni državi Georgia. 

Sorodni članki

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Za veterinarje in strokovnjake za živali – publikacija avtorice Katherine A. Houpt
preberi več

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Nemuden dostop do ključnih informacij, ki jih potrebujete za postavitev natančne diagnoze in učinkovitega planiranja terapije
preberi več

EJCAP Pomlad 2017: Rehabilitacija domačih ljubljenčkov

EJCAP Pomlad 2017: Rehabilitacija domačih ljubljenčkov

Od hidroterapije do elektroterapije in od laserskega zdravljenja do hladnih obkladkov – obseg fizikalne terapije za pomoč pri zdravljenju in rehabilitaciji naših pacientov je širok
preberi več

Clinical Radiology of the Horse

Klinična radiologija konj

Knjiga „Clinical Radiology of the Horse“ je praktični vodnik po vseh področjih radiografije in radiologije konj, ki so ga sestavili izkušeni kliniki z širokim spektrom znanj
preberi več

Zimska številka EJCAP 2016: Letni obnovitveni odmerki zastareli?

Zimska številka EJCAP 2016: Letni obnovitveni odmerki zastareli?

Mnoga leta so vsakoletni poživitveni odmerki spadali med rutinske potopke. Sedaj so na preizkušnji
preberi več

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika – "Das Katzen-Homöopathie-Buch"

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika – „Das Katzen-Homöopathie-Buch“

Nemška njiga veterinarke Christiane Krüger bo veterinarju in lastniku mačke jasno, doživeto in obsežno predstavi homeopatsko zdravljenje mnogih bolezni in poškodb pri mačkah
preberi več

Wild Equids

Wild Equids

Nova knjiga o divjih sorodnikih konj, katerih avtorja sta Jason I. Ransom in Petra Kaczensky
preberi več