Dermatološki atlas psa: „Dermatologie-Atlas Hund: Krankheitsbilder und typische Verteilungsmuster“

(03.09.2014) Dermatološki atlas za psa je z več kot 700 slikami nepogrešljiv pomočnik ob izzivih vsakdanje veterinarske prakse.

Vezana izdaja: 496 strani
Založba: Enke; izdaja: 1 (26. februar 2014)
Jezik: nemščina
ISBN-10: 3830411669
ISBN-13: 978-3830411666
Naroči pri Amazon ....

Na sledi psom s kožnimi težavami

Knjigo „Dermatologie-Atlas Hund“ sta v začetku leta 2014 pri založbi Enke Verlag izdala priznana nemška dermatologa in specialista za kožo, dr.Stefanie Peters in dr.Hans-Joachim Koch.

Knjigo sestavljajo 3 deli:

V 1. delu so predstavljene dermatoze s svojimi tipičnimi kliničnimi značilnostmi na različnih predilekcijskih mestih, kot so smrček in ustna votlina, očesna regija, uho, vrat, trup, rep, okončine in tace.

Dodatna posebnost knjige so namigi za praktike. Tako je na primer pribeleženo, kdaj obstaja možnost za eventuelno neželeno zamenjavo sarkoptične parazitoze in alergije.

V 2. delu so bolezni razvrščene po abecednem redu. Tukaj se avtorja ob kliničnem delu približata tudi etiologiji in terapiji. Dodatno je vsaka od bolezni opremljena tudi s skico, ki prikazuje tipično in manj tipično razporeditev spremembe.   

Zadnji del predstavlja različne in trenutno najpomembnejše terapevtične ukrepe v veterinarski dermatologiji. Vsi so pregledno razporejeni v tabelah.

Prav tako avtorja bralcu predajata pomembne informacije glede obravnavanja multirezistentnih infekcij. Vsi kolegi, ki niso popolnoma prepričani o uporabi topikalnih terapevtikov in šamponov ali bi želeli dodatno poglobiti svoje znanje, bodo v knjigi našli odgovore zase.

Dermatološki atlas za psa je z več kot 700 slikami nepogrešljiv pomočnik ob izzivih vsakdanje veterinarske prakse.

Za veterinarje, ki se vsakodnevno ne srečujejo z dermatološkimi pacienti, je nova publikacija nepogrešljiv pripomoček za hitro nizanje diferencialnih diagnoz ali celo iskanje končne diagnoze.

Prav tako pa se lahko knjige veselijo tudi kolegi z nekoliko poglobljenim znanjem s področja dermatologije! Širok repertoar dermatoz z izjemnimi slikami in zanimivimi kliničnimi primeri, omogoča dermatologu v nas 'lepoto dermatologije' uživati na polno.

Ana Rostaher, DVM, dipl ECVD

 

Sorodni članki

Alojz Lah in Stojan Moderc in pas de deux, predstava, s katero sta navduševala gledalce po Evropi; Vir slike: Osebni arhiv Alojza Laha

Nova knjiga Čudež leta 1984

Izšla je knjiga »Čudež leta 1984« – poklon lipicancem, jahačem Kobilarne Lipica in njihovemu uspehu na olimpijskih igrah v Los Angelesu
preberi več

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Laser Surgery in Veterinary Medicine

Knjiga je aktualni vodič za uporabo kirurških laserjev pri živalskih pacientih – avtor Christopher J. Winkler
preberi več

Medical and Veterinary Entomology

Medical and Veterinary Entomology

Nova izdaja nudi celovite informacije za študiranje medicinske in/ali veterinarske entomologije na srednješolskem in univerzitetnem nivoju, saj je izdelana predvsem za višje dodiplomske, diplomske in podiplomske študijske programe
preberi več

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Domestic Animal Behavior for Veterinarians and Animal Scientists

Za veterinarje in strokovnjake za živali – publikacija avtorice Katherine A. Houpt
preberi več

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Small Animal Medical Differential Diagnosis

Nemuden dostop do ključnih informacij, ki jih potrebujete za postavitev natančne diagnoze in učinkovitega planiranja terapije
preberi več

Clinical Radiology of the Horse

Klinična radiologija konj

Knjiga „Clinical Radiology of the Horse“ je praktični vodnik po vseh področjih radiografije in radiologije konj, ki so ga sestavili izkušeni kliniki z širokim spektrom znanj
preberi več

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika  "Das Katzen-Homöopathie-Buch"

Homeopatija mačk za terapevta in lastnika – „Das Katzen-Homöopathie-Buch“

Nemška njiga veterinarke Christiane Krüger bo veterinarju in lastniku mačke jasno, doživeto in obsežno predstavi homeopatsko zdravljenje mnogih bolezni in poškodb pri mačkah
preberi več